Holtallen

Historie

Jack Holt var en svært produktiv designer av små seilbåter. Hans nyskapende design av seilbåter ved bruk av treverk gjorde svært mye for å popularisere sporten i perioden etter andre verdenskrig. Når man fant gode designe ved bruk av billig treverk ble det svært mye rimeligere for vanlige folk å både kjøpe og bygge sine egne små seilbåter, som kunne brukes på fritiden.

Holt ble født i London i nærheten av Themsen.  Derfor er det kanskje ikke rart at han i en tidlig alder ble svært interessert i båtene som kjørte på elven ved barndomshjemmet. Familien hans hadde ikke rå til å kjøpe en båt, men det hindret ham ikke i å drømme om å seile. Holt endte opp med å designe over 50 ulike seilbåter, og utviklet et tett partnerskap med Beecher Moore, som også var en seilbåtentusiast og forretningsmann.  De to utgjorde et godt tospann, og ble pionerer innen båtindustrien. De skapte noen av de mest kjente seilbåtene fra England den dag i dag, og navnet Holt er fortsatt et kvalitetstegn i seilbåtverden.

Jack Holt har tidligere vært assosiert med flere ulike seilklubber. Verkstedet hans lå rett ved Ranelagh Sailing Club, og det var her han designet verdenskjente Merlin Rocket N og National 12.

I 1956 var han også med å grunnlegge Wraysbury Lake Sailing Club, en kjent seilklubb i England. I tillegg var han også tett assosiert med London Corinthian Sailing Club, som også lå i nærheten av verkstedet hans.

Noen av de mest kjente båtene under HoltAllen-merket er:

Cadet

Diamond Keelboat

Enterprise

Explorer (dinghy

GP14

Heron

Hornet

Ideal

International 10sq m Canoe

International 14

Jacksnipe

Lazy E

Merlin Rocket

Miracle

Mirror

Mirror 16

National

National E

North Norfolk 16

Pacer, formerly Puffin Pacer

Rambler

Solo

Streaker

Vagabond

 

Et utvalg av hans plantegninger er blitt restaurert og blir tatt vare på i arkivene ved the National Maritime Museum Cornwall.

I tillegg til å designe båter, var også Jack Holt en kjent båtbygger. Han hadde et eget verksted hvor han bygget båter, som lå under kontoret hvor han designet flere kjente båtdesign. Selvfølgelig bygget han alle båtene han selv designet, men i tillegg så bygget han også båter som var designet av andre merker og personer, som f.eks. Albacore.

Jack begynte senere å samarbeide med Glen og Tony Allen fra Essex for å produsere og levere lettvektbeslag til små seilbåter, disse beslagene var kjent som «Holt Allen fittings» i 52 år, inntil 2008, da Allen-siden av bedriften valgte å begynne å distribuere beslagene selv, under navnet «Allen».  De to firmaene selger nå varene sine separat som Holt Marine Ltd og Allen Brothers.

I dag

Det er nå flere ulike firmaer som selger produktene fra Jack Holt og Allen-brødrene, som revolusjonerte båtindustrien og spesielt beslag til seilbåter. F.eks. lager Holt Sales Inc spesialbygde båter til private kunder. De ønsker å dele sine fantastiske opplevelser på hav og elver med nye kunder, og bygger gjerne båter etter kundenes egne spesifikasjoner og ønsker.

På hjemmesiden skriver de at deres oppdrag er å bygge båter spesifikt etter kundens ønske, slik at de kan nyte det å seile like mye som Jack Holt selv. De gjør sitt ytterste for å levere kvalitet til best mulig pris, og lever etter den gylne regel: behandle andre på den måten du vil bli behandlet selv. Fra et nakent skrog til en ferdig båt, så vil dette firmaet gjøre din innkjøpsopplevelse så smertefri som mulig, slik at du kommer tilbake gang på gang.

Dette firmaet er en båt-sjappe som vedlikeholder alle båt modeller og båtmotorer. Her kan du gjøre alt fra reparasjoner, restaurasjoner og oppussing. De bruker også moderne teknologi til å undersøke Mercury motorer. I tillegg har de tilgjengelige alt mulig tilbehør til båter av alle merker.

Privacy Policy