Kalesjer

Bortimot hver dag må en båt tåle en syklus av ulike temperaturer og fuktighet, fra kjølige og fuktige netter, til varme og tørre soldager. Denne syklusen av ekspandering og inntrekning skjer t.o.m. på de dagene med utmerket båtvær, og dette utfordrer skroget, treverk og annet utstyr på båten. Når du også legger til salt luft, forurensing, skitt, gnagere, fugleavføring og en tilfeldig haglstorm, så sier det seg selv hvorfor en god båtkalesje er svært viktig. En beskjeden investering i en god båtkalesje forhindrer at treverket på båten blir bleket og sprekker opp, hindrer dannelse av mugg, og andre skader på båten og skroget ditt. Samtidig gjemmer det verdifullt utstyr fra tyveri, fordi hva som er ute av syne, er ute av sinn.

Hva skags kalesje?

Båtkalesje designet for lagring blir utformet til å sitte løst over båten, og blir brukt for å beskytte båter mens de er ankret opp, enten på en havn eller mens den er tatt opp på land. Her kan man finne alt fra en enkel blå presenning, til en innrammet kalesje som nærmest er en portabel garasje. Det er også mulig å kjøpe en kalesje som dekker en seilbåt helt opp til masten. En kalesje som brukes mens båten er på land er noe annerledes, denne må passe strammere og være forsterket i områder som er utsatt om man skal flytte båten på en bil eller trailer.

Vanlig, universell tilpasning

Disse generiske kalesjene er praktiske og billige. Disse kan brukes om båten er på baksiden av en bil, men er utformet for raske turer til innsjøen, og ikke en reise i full fart på tvers av landet. Disse modellene er som regel kun tilgjengelige i én farge, med en slapp og bred tilpasning til båten.

Hvilket materiale?

Båtkalesjer må være laget av materialer som gir deg den riktige kombinasjonen av pusteegenskaper og vannavvisning, for å på denne måten å holde regn ute, samtidig som man lar fordampet vann slippe ut av kalesjen. De må også være resistente mot UV-stråling og mugg. Om du skal dekke til båten på en trailer er det også svært viktig at kalesjen er sterk nok til å motstå friksjon og anstrengelsen av å være på veien. Det er få materialer som møter alle disse kravene, men det finnes en del syntetiske tøy med belegg som nærmer seg et godt kompromiss. Pigmentblekede polyester-materialer har en god styrke-til-vekt-ratio, og er et godt valg siden den er både sterk og kan puste, samtidig som den er vannavvisende og tåler UV-stråling.

Hvilken farge?

Vi anbefaler at man velger mørke farger. Dette kan ved første øyekast virke overraskende, men jo mer farge man har i mørke materialer, jo mer UV-stråling tåler man, og jo lengre vil kalesjen vare. Blå, svart, og grønn farge varer lengre enn hvit, beige, eller rød farge. Samtidig er det lurt å huske på at mørkere farger også absorberer mer varme, og kan overføre dette til det som ligger under den.

Unngå de vanligste feilene

Sørg for at du inkluderer alt utstyret som du ønsker å dekke til i de målingene du gjør før du kjøper en kalesje. Hvis kalesjen er for stor, så vil den begynne å «sægge» pga. vekten til regnvann, som vil samles i lave ansamlinger. For store kalesjer vil også bli tatt av vinden, noe som øker risikoen for at det blir hull i den, og at båten din dermed blir eksponert for vær og vind.

Hvis kalesjen er for stram vil sømmer og materiale blir utsatt for overdreven strekking, som også kan føre til skader på båten. Ofte kan man f.eks. se båter med for små kalesjer på motorveien på baksiden av en trailer, da kan man regne med at båten ble skadet på veien.  Om man ser en båt på baksiden av en trailer på motorveien med for stor kalesje, vil denne flagre i vinden og dermed hindret sikten til sjåføren. For sikkerhetens skyld er det viktig at du fester båten på riktig måte og bruker en kalesje som passer båten.

 

Privacy Policy