PVC-produkter

PVC til bruk i båt

En stor andel av det norske folk er båteiere. Uansett om du bruker båten din for fisking, fritid, eller begge deler, har du mest sannsynlig øynene åpne for måter å gjøre båtopplevelsen bedre på. Det kan komme i form av nytt utstyr, som f.eks. kalesje, stiger, anker, eller et nytt dekk. Problemet er at dette tilbehøret kan være svært dyrt å kjøpe. Allikevel kommer det an på materialene tilbehøret er laget av, og om du velger å bygge disse selv eller ikke.

Det finnes en mengde ulike materialer som passer bra til bruk på vann, men en av de beste er PVC. Dette er et kjent faktum av en del ulike grunner, for det første er PVC svært billig. Rør og beslag av PVC er et mye mer fornuftig valg med tanke på økonomi enn f.eks. metaller som kopper og stål. For det andre er materialet lett i vekt. Hvis tilbehøret til båten din er for tungt kan det ødelegge balansen til båten. Hvis vekten er lav er det også bra for drivstoffeffektiviteten og farten til båten.

For det tredje er PVC svært slitesterkt. Det er designet for å greie å motstå kjemikalier, urolig vann og saltvann. Dette er spesielt sant hva gjelder tykt 80 PVC. I tillegg er det sterkt og vanskelig å brekke eller bryte ned. Sist, men ikke minst, leder ikke materialet strøm, som er spesielt viktig når du befinner deg på vann. Med andre ord gir dette materialet deg en ting mindre å bekymre deg for, metaller kan nemlig lede strøm og potensielt skade deg eller passasjerene dine.

Vi har laget en liste med det vanligste tilbehøret laget av PVC under:

  • PVC Båt Blind
  • PVC ankerstang
  • PVC båtkalesjestøttesystem
  • PVC Boat Dolly
  • PVC Båtkalesje
  • PVC Båt-rampe
  • PVC båtstige

 

Etter at du har lest vår artikkel om elektrisitet, blir viktigheten av PVC-materialer understreket. Det er nemlig essensielt at man bruker materialer som ikke leder strøm, for de kan potensielt føre til branner eller skader på deg selv eller passasjerene dine. Når en ferdes på vann er ofte slik at hjelpen er langt unna, og det er derfor svært viktig å minimere potensialet for branner og andre fatale hendelser.

Vi mener det er svært viktig å understreke at PVC -materialer blir brukt i det meste av moderne utstyr til båter nå om dagen. Dette er i stor grad grunnet de egenskapene vi har nevnt tidligere i artikkelen, men det er ikke å legge skjul på at spesielt de lave kostnadene knyttet til materialet ofte blir avgjørende. Dette gjør reparasjon av en båt, og innkjøp av viktig utstyr, til en billigere affære enn hva det var tidligere. Dette har også åpnet muligheten for at mennesker som tidligere ikke hadde råd til båt, nå kan ferdes på vannet med familie og venner.

PVC er ofte også svært mye enklere å reparere enn dyrere metaller. En av grunnene er rett og slett fordi det er billigere å kjøpe nye deler til slikt utstyr, men også fordi at materialet er lettere i vekt og dermed lettere å håndtere under reparasjon. Du kan selv enkelt kjøpe reservedeler og restaurere eller fikse opp gammelt utstyr. Du slipper dermed en dyr tur til båt-verkstedet, og kan heller ordne opp selv.

Det er også synd om innkjøp av nytt utstyr og/eller tilbehør av båten din skal føre til at balansen til båten blir ødelagt, eller at de aerodynamiske ferdighetene blir svekket, slik at båten dermed går saktere i vannet. PVC er som sagt lettere enn andre materialer, og dermed sikrer du deg at båten din beveger seg like raskt som vanlig i vannet, på tross av at du har valgt å kjøpe nytt utstyr eller tilbehør til båten din. Dette er svært viktig for båter som f.eks. deltar i regattaer eller andre konkurranser.

Privacy Policy