Rutgerson

Rutgerson-historien

Göran Rutgerson er oppvokst med seiling i seile-Mekkaet ved Marstrand på den svenske vestkysten. Det var her han laget sine første seilbeslag i farens garasje allerede som tenåring, og det var på samme sted han til slutt grunnla sitt første firma ved navn Rutgerson Marin AB i 1976.

Göran var både en profesjonell seiler og ingeniør, og han så at det var stor etterspørsel etter mer effektive og brukervennlige seilbeslag for båtbyggere, og båteiere generelt. Han utviklet dermed flere ulike produkter, som f.eks. «Super Ring», som han testet ut i et båtløp selv. Da disse produktene ble introdusert på markedet revolusjonerte de måten seil ble laget på over hele verden. Lange og krevende prosesser ble nå erstattet av mer tidseffektive måter å produsere seil på, på et industrielt nivå.

I dag, 40 år senere, er Rutgerson en av de ledende produsentene innenfor seilbeslag og andre produkter til båter, og fortsetter å utvikle nye, innovative, og brukervennlige verktøy til båteiere, båtbyggere, og seilmaker verden rundt. Firmaet blir i dag drevet av Görans datter Charlotte Rutgerson, men faren elsker fortsatt båtracing, og alle produktene deres blir fortsatt laget i hjembyen Marstrand på den svenske vestkysten.

Vant premie

Nylig vant firmaet en premie i regi av Seilas og søstermagasinene Båtliv og SEILmagasinet. De konkurrerte med 56 ulike annonsører, men stakk av med seieren.

Seieren innebærer at de er vinneren av annonser til en verdi av 20 000 kroner. Firmaet kan velge om de vil bruke disse pengene på annonser i bladet eller på nettsiden, noe som kan hjelpe firmaet å vokse ytterligere.

Rutgerson har 25 ansatte, hvorav alle holder til i hovedkvarteret i den gamle festningsbyen Marstrand, som ligger i nærheten av Gøteborg på den svenske vestkysten. Det er her svenske båtentusiaster og seileentusiaster samler seg for å oppleve vær og vind, og for å kjøpe de beste produktene, selvfølgelig.

Sjefen sjøl, Göran Rutgerson, er geniet bak «Super Ringen», som viste seg å forandre måten man produsere seil på verden rundt.

Den nåværende sjefen, og datteren til Göran, Charlotte Rutgerson, forteller at hun annonserer i bladet fordi de mener at det norske markedet er viktig for bedriften. Hun forteller at man gjennom ulike seilmagasiner kan snakke direkte til leserne som utgjør målgruppen sin, og at det dermed er en effektiv måte å kommunisere med kundene sine på.

Den største andelen av produkter de tilbyr i dag er seilbeslag, ventiler og annet utstyr til dekk og skrog. De tilbyr over 1000 ulike produkter til båter i størrelser fra 20-70 fot. De lager produkter av ulikt materiale, som f.eks. titan, aluminium, stål, og karbonfiber, hvorav alle produktene blir laget lokalt, på Marstrand. Pga. denne lokale tilhørigheten kan også firmaet laget ulike spesialløsninger til flere firmaer og privatpersoner, f.eks. produserer man også utstyr til Volvo lastebiler, og en stor fransk båt produsent ved navn Beneteau.

Viktig for firmaet er også utvikling og innovasjon av nye produkter, derfor er testing og feiling, og forskning, svært viktig for firmaet. Nylig har de eksempelvis produsert nye produkter som har revolusjonert sine respektive felt, som f.eks. Viking Series avlastere, og nye og innovative dekkslukere.  På kundelisten står også kjente firmaer drevet av nordmenn, eksempelvis Saga Boats og Windy.  Produktene deres kan kjøpes på de aller fleste anerkjente butikkjeder som selger båtprodukter.

Charlotte Rutgerson forteller til Seilas at hun ser lyst på fremtiden, og at tiden fremover blir spennende pga. at de har mange innovative prosjekter på gang. I tillegg vokser omsetningen, og de har ansatt flere medarbeidere. På tross av at de opererer i et konkurranseutsatt marked, mener lederen av firmaet at de vil fortsette å utmerke seg ved å levere brukervennlige og innovative produkter til kunder over hele verden.

Privacy Policy